A civilszervezetek sikeréért

Legyenek sikeresek a hazai civilszervezetek! Magyarországnak szüksége van a hatékony civil társadalomra.

Tippek a Facebook-on

Nyilatkozattétel az 1%-ok felhasználásáról


Ismét fontos tennivalójuk van az 1% ügyében azoknak a civil-szervezeteknek, amelyek számára folyósított az adóhivatal 1%-os pénzt 2010-ben (továbbá azoknak is, amelyek tartalékoltak 2010-re 2008-ban vagy 2009-ben folyósított 1%-os pénzt).
Minthogy az idén október 31. munkaszüneti napra esik, november 2-áig kell elkészíteni és az ügyfélkapun keresztül beküldeni az 1%-os támogatás felhasználásáról szóló 10KOZ számú elektronikus nyomtatványt.  Ebben azoknak a pénzeknek az elköltéséről és részbeni vagy teljes tartalékolásáról kell nyilatkozni, amelyeket az adóhatóság 2010-ben folyósított, legyen szó akár a 2010-ben az adózók által felajánlott pénzről, akár a korábbi években felajánlott, de pótlólag 2010-ben folyósított (általában kisebb összegként érkezett) tételekről.  Azoknak a pénzeknek a felhasználásáról is nyilatkozni kell, amelyeket a szervezet tartalékolt a korábbi két évben (és már felhasznált vagy tovább tartalékol), továbbá amely összeget felhasználni nem tud, mert már nem tartalékolhatja tovább a törvényi szabályozás korlátai miatt.


A témában kiadott adóhivatali tájékoztató itt érhető el.
 

Címkék: apeh határidő nyilatkozat nav

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr703328135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása