A civilszervezetek sikeréért

Legyenek sikeresek a hazai civilszervezetek! Magyarországnak szüksége van a hatékony civil társadalomra.

Tippek a Facebook-on

„Ahol embert találsz, ott esély van a szeretetre is.” – Seneca

 

Év végi kampányról szóló sorozatunkban most térjünk ki néhány szóval arra, hogy miért is érdemes ekkor (mármint az év utolsó két hónapjában) adománygyűjtést végeznünk.

A „miért érdemes?” kérdést természetesen szervezetünk missziója felől kell megközelíteni. A támogatások gyűjtése nem önmagáért, hanem az általunk képviselt jótékony célok megvalósítása érdekében kell, hogy történjen. Fontos ezt kiemelnünk, mivel például számos pszichológiai tényező is hat ebben az időszakban, melyek az embereket nagyobb támogatások nyújtására sarkallják. A megnövekedett adományozói kedvet pedig felelősséggel és, mint említettük, csakis a jótékony céljaink megvalósulása érdekében szabad mozgósítanunk.

Nézzünk tehát néhány érvet, amelyek az év végi adománygyűjtés mellett szólnak:

 - Az egyik legalapvetőbb indok, hogy az emberek karácsony előtt és alatt sokkal adakozóbbak. Sokunkat elragad az ünnepi napok magasztossága és hálából, segíteni akarásból vagy egyéb indíttatásból szeretnénk kézzelfogható (tárgyiasult vagy pénzbeli) adománnyal is kifejezni ezt az érzést. Ironizálva: nemcsak a szívünket nyitjuk meg, hanem a pénztárcánkat is.

 - A statisztikák is emellett szólnak. Magyarországi adatokról még nincs tudomásunk, de nyugat-európai és észak-amerikai kutatások szerint az alapítványok az éves adományaik 40-70 százalékához a november-decemberi időszakban jutnak hozzá. Egy online adományozással foglalkozó kutatásból pedig kiderül az is, hogy az adományok átlagértéke ekkor 25 százalékkal magasabb, mint az év ezt megelőző hónapjaiban. Lehet, hogy a konkrét adományok értéke nálunk jóval alacsonyabb, de az előbbi két mutató hasonló lehet Magyarországon is, mivel ugyanazon kultúrkörhöz tartozunk.

 - Ugyan még kiemelhető szempont, de már sajnos csak a céges adományozást érintheti az érvényesíthető adókedvezmény lehetősége.

 - Végül pedig érdemes megemlíteni, hogy az év vége kitűnő alkalom, hogy beszámoljunk adományozóinknak szervezetünk év során elért eredményeiről, valamint a jövő évet érintő terveinkről. Egy ilyen értesítőhöz kitűnő ötlet mellékelni adománykérést is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr103347459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása